top of page
Mc Site thuisbezoek no text.png

Thuisbezoekjes

Om te voorkomen dat kinderen, die langdurig ziek thuis zitten, in een isolement komen, bezoeken onze clowns ook kids aan huis!

Deze bezoekjes zijn volledig gratis!

Maar wekelijkse, 2-wekelijkse of maandelijkse bezoekjes in overleg met de ouders en afhankelijk van de toestand van het kind.

In deze bezoekjes besteedt de Mediclown ook aandacht aan de eventuele broertjes of zusjes.

Geen eenmalige bezoekjes

Praktisch

De clown doorbreekt het isolement van het kind en laat de ernst van de situatie even verdwijnen.

Uiteraard is er vooraf steeds een intakegesprek met de ouders en is er een testbezoek met het kind om te kijken of het klikt met de Mediclown.

Het spreekt voor zich dat het medisch beroepsgeheim en de privacy worden gerespecteerd en dat de clowns vertrouwd zijn met de noodzakelijke hygiëne.

Veel gestelde vragen

Wat als ik me te ziek voel?

Als je je te ziek voelt, kan het bezoekje van de clown gewoon verplaatst worden.

 

Moet ik dan de hele tijd spelen?

Neen hoor, jij moet eigenlijk niets. Eigenlijk ben jij een beetje de baas en kiest wat er gedaan wordt. Als jij zin hebt om lekker lui te niksen dan kan dat hoor.

Mag mama of papa bij mij blijven?

Als jij graag hebt dat mama of papa erbij blijven mag dat. Of misschien heb je net dat ze er niet bij zijn. Jij mag kiezen.

 

Wat gaat die clown dan allemaal doen?

Dat bepaal jij eigenlijk zelf. De clown zal enkel dingen doen die je samen leuk vindt om te doen. Jij mag altijd kiezen wat er gedaan wordt.

En als ik geen zin heb en hij is al onderweg?

Goh, misschien kan de clown gewoon komen en als hij er eens is, dan is het vast wel leuk. Maar als je écht geen zin hebt mag je dat gewoon zeggen.

 

Mag broer of zus ook meedoen?

Natuurlijk mag dat. Dat maakt het alleen maar leuker. Het is belangrijk dat andere kinderen ook betrokken worden. Doch het is aangewezen dat er ook bezoekjes zijn, alleen met het zieke kind. De bezoekjes samen met broer of zus zijn belangrijk zodat broer of zus ook de nodige aandacht krijgen.

 

Komt dat dan allemaal op Facebook?

Zeker niet alles en alleen als jullie als ouders het ok vinden. Af en toe eens een foto is meer dan genoeg, maar als jullie liever hebben van niet, dan niet. Deze privacy wordt altijd gerespecteerd. De clown zal ook zelf nooit foto’s nemen.

 

Wat met de (hand)hygiene?

De clown wordt altijd gebriefd en neemt ook altijd even contact op voorhand op, of er rekening moet gehouden worden met iets. De clown is vertrouwd met de regels die in een ziekenhuis gelden en zal zich altijd houden aan de geldende regels.

 

Gaat zo een bezoekje niet te lang duren?

Het kind geeft eigenlijk een beetje aan wanneer het moe is. De clown zal dit aanvoelen en het bezoekje afronden. Soms zal hij ook afronden als hij voelt dat het kind zich aan het oververmoeien is. Alles is dus afhankelijk van de situatie.

bottom of page