top of page
wat is mc vh jaar
Mc Site school van het jaar.png

Mediclown School van het jaar.

Mediclown Pierke Feest

Wat is “Mediclown school van het jaar”?

“Mediclown school van het jaar” is een actie waar scholen zich maatschappelijk inzetten door in de klassen te werken rond goede doelen en door bovendien geld in te zamelen voor de Mediclowns.

 

Alle scholen die deelnemen, worden automatisch “Mediclown school van het jaar” voor dat schooljaar.

 

1 School wint bovendien een groots feest voor 300 kinderen op een dag naar keuze in mei of juni van dat schooljaar op een locatie in de buurt van de school. (Zie ook praktisch en actie voorwaarden)

Hoe word ik “Mediclown school van het jaar”?

 

Via deze link (klik hier) kan je je registreren. Bij de registratie vul je alle noodzakelijke informatie in en ga je akkoord met de voorwaarden van deze actie

 

Tijdens de lessen (bijvoorbeeld “Mens en Maatschappij”) leer je de kinderen over vrijwilligerswerk, en het nut van clowns bij zieke kinderen. Op onze website kan je heel wat leuk lesmateriaal downloaden. (Zie ook “wat zijn de prijzen en cadeaus”)

 

Je organiseert met je school (of je klas) één of meerdere acties naar keuze waar je geld mee inzamelt. Per schijf van 100 euro dat je op onze rekening stort, krijg je een tombola ticket. (Dus als je 1000 euro inzamelt, krijg je 10 tickets). 

Alle tickets van alle deelnemende scholen gaan in een urne en op 1 april wordt de winnende school getrokken. Die school wint een Mediclown feest. Hoe meer tickets van jou school in de urne, hoe meer kans je hebt om het feest te winnen.

Mediclown School
Kindje eet op mediclown feest

Waarom zou je “Mediclown school van het jaar” willen worden?

 

Binnen de leerdoelstellingen van “Mens en maatschappij” komen er verschillende punten aan bod die je kan afvinken door deel te nemen aan onze actie.

 

  • Een actie met je klas organiseren getuigt van maatschappelijk engagement

  • Je vrijwillig inzetten (door bijvoorbeeld wafels te verkopen of een sponsortocht te lopen) maakt je sterker als mens. Je zet je namelijk belangeloos in voor iets of iemand.

  • Door met je school of klas in te zetten voor een goed doel versterkt de band binnen je groep.

  • De Mediclowns bezoeken wekelijks alle zieke kinderen in Limburgse en Vlaams-Brabantse ziekenhuizen. De kans dat wij al bij iemand van jou klas of school op bezoek zijn geweest, is heel groot.

 

Kortom “Mediclown school van het jaar” is meer dan een trofee die je op de kast kan zetten.

Mediclown Feesthoedjes

Wat zijn de prijzen en de cadeaus?

 

Elke school die zich registreert is voor ons al een winnaar! 

Elk schooljaar wint één deelnemende school een super tof feest vol leuke activiteiten, muziek en entertainment. Dit uiteraard allemaal met een heerlijke "Mediclown saus" er over.

Ook al kan er maar één school per jaar een super leuk “Mediclown feest” winnen, toch willen we jullie inzet sowieso al belonen.

 

Vanaf een bepaald bedrag dat je inzamelt krijg je volgende cadeaus. Deze cadeaus zijn uiteraard cumuleerbaar!

 

 

500 euro: Je ontvangt een trofee met “Mediclown school van het jaar”.

1000 euro: Er komt een clown de cheque symbolisch ophalen in je school en deze clown maakt tijd voor een kort foto moment OF iemand van onze organisatie komt in je school een presentatie geven over onze werking. (Dit kiezen jullie dan zelf)

2000 euro: Er komt een clown de cheque symbolisch ophalen in je school en maakt deze tijd voor een kort foto moment EN Iemand van onze organisatie komt in je school een presentatie geven over onze werking.

2500 euro: één van onze clowns komt op je school een show van 30min brengen.

4500 euro: één van onze clowns komt op je school tweemaal dezelfde show van 30min brengen. (op dezelfde dag)

 

Tip: je kan in schijven doneren. Stel dat je al 1000 euro hebt ingezameld, dan raden we je aan om deze al te storten. Zo kunnen we nog tijdens je actie periode langskomen voor onze presentatie. (Als je die optie kiest natuurlijk)

Mediclown Feest vlaggetjes

Praktisch

 

Tijdslijn van deelname tot winnen:

 

  • April - december: registreer je school tot en met 31 december, middernacht.

  • September - 24 maart: organiseer, binnen die periode,  één of meerdere acties naar keuze. De duurtijd en inhoud van je actie kies je zelf (zie ook onze voorwaarden tot deelname)

  • 24 maart: uiterste deadline om het geld op onze rekening te storten. (Je mag meerdere stortingen doen of alles in één keer)

  • 01 april: Trekking en bekendmaking winnaar “Mediclown school van het jaar”

  • April: In samenspraak met de winnende school worden de praktische afspraken gemaakt om het feest in goede banen te leiden (inhoud, locatie, programma, regen alternatief, enz)

  • Mei-juni: Mediclown feest voor de winnende school. (Halve schooldag)

Veel gestelde vragen.

Waar moeten wij ons registreren?

 

Je registreert je school via onze actie pagina (klik hier)

 

Zijn er voorwaarden verbonden aan deze deelname?

 

Absoluut. Onze voorwaarden kan je terugvinden door op deze link te klikken (klik hier)

 

Mogen we kiezen welke acties we doen?

 

Je kiest helemaal zelf welke actie of acties je doet. Dit kan een verkoop zijn van lekkers (pannenkoeken, koekjes, fruit, wafels,…), een eetdag, een sportieve uitdaging (sponsorloop, wandeltocht, hindernissenparcours,…), maar ook nog iets totaal anders. Laat je fantasie werken!

 

Je kan er ook voor kiezen om je te laten sponsoren (zie onze voorwaarden ivm sponsoring en returns)

 

Tip: op onze site kan je je eigen actie registreren (hier meer info of je actie registreren.) om zo een online verkoop mogelijk te maken. Wij werken met een super handig platform waar je online dingen kan verkopen en veilig betalingen kan uitvoeren. Bankcontact, betaling met qr code en kredietkaarten zijn zo mogelijk.

Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van je verkoop en wij kunnen je een datasheet bezorgen met daarin alle informatie die jullie donateurs achterlaten (bijvoorbeeld om bij een wafelverkoop de juiste bezorggegevens te hebben)

 

 

 

 

 

Waar gaat het Mediclown feest door?

 

Wij gaan samen met jullie  op zoek naar een locatie in de buurt. Liefst eentje met een alternatief voor als het regent. Mogelijks kunnen jullie een zaal of locatie van de gemeente gratis gebruiken of kennen jullie een toffe sportzaal die geschikt zou zijn voor het feest.

 

In jullie school is eventueel ook mogelijk, maar enkel als jullie een locatie voor een hele dag kunnen vrijhouden. Wij moeten namelijk kunnen opbouwen, met auto’s op het terrein enzovoort. Die periode kunnen er geen kinderen op die locatie. (Een speelplaats lijkt ons om die reden niet geschikt)

 

 

Kan het Mediclown feest doorgaan als het regent?

 

Wanneer het regent kan het Mediclown feest alleen doorgaan als de locatie hierop voorzien is.

 

 

Wat houdt het Mediclown feest in?

 

Het wordt een leuk programma van begeleide workshops en vrije activiteiten  allemaal in Mediclown jasje. Muzikale ondersteuning en feestelijke inkleding horen er ook bij.

Op het feest zullen er ook enkele clowns aanwezig zijn.

 

Het feest zelf duurt een halve schooldag van maximum 3u. Per uur wordt er een programma voor maximum 100 kinderen voorzien en dit wordt drie maal herhaald. Als school kies je zelf hoe je dit indeelt. 

 

We adviseren om per uur de leeftijden niet te gevarieerd te maken (bijvoorbeeld niet eerste leerjaar en zesde leerjaar samen), zodat wij ons aanbod per leeftijd een beetje kunnen aanpassen. (Een zes jarige met een twaalfjarige samen op een springkasteel is bijvoorbeeld riskanter dan een tienjarige met een twaalfjarige)

 

Onze school heeft geen 300 kinderen, wat nu?

 

Dan komen wij maximum drie uren feesten met de hele school. Het aanbod blijft dan hetzelfde, elk kind gaat meer keuzes hebben of langer eenzelfde activiteit kunnen doen…

 

Onze school heeft meer dan 300 kinderen, wat nu?

 

Ons aanbod is voorzien op een maximum van 100 kinderen per uur en dit voor 3 uren. Omwille van veiligheid en om wachtrijen te minimaliseren kunnen we niet meer dan 300 kinderen in totaal toelaten.

 

Indien gewenst kan je als school wel extra aanbod aankopen. Best dat je ons hiervoor even contacteert, want misschien zijn er wel creatievere oplossingen mogelijk…

 

Kunnen wij promotiemateriaal lenen van de Mediclowns?

 

Dat kan uiteraard. Wij hebben kleurplaten en kleur vlaggetjes die je onbeperkt kan downloaden en kopiëren. Bovendien hebben we leuke spandoeken, ballonnetjes, vlaggenlint en roll-up banners. Hou rekening met de beperktheid van het materiaal. Om zoveel mogelijk scholen van dit aanbod gebruik te laten maken, vragen we om je aanvraag op tijd en zo volledig mogelijk te doen. Zo kunnen we het materiaal aan zoveel mogelijk scholen uitlenen.

Bekijk ons uit te lenen aanbod hier (klik hier)

En onze gratis download pagina is hier (klik hier)

 

Moeten wij vanaf registratie tot en met 24 maart non stop acties organiseren?

 

Uiteraard niet. 

Je kiest zelf of je één of meerdere acties organiseert en hoe lang je die laat duren.

Bovendien bepaal je zelf de start en einde van je actie. Bedenk echter dat de uiterste termijn om het geld op onze rekening te storten 24 maart is. Anders kunnen wij niet het juiste aantal tickets voor jou school in de urne stoppen waaruit de winnaar getrokken wordt.

 

Tip: hoe sneller je registreert, hoe meer kans je hebt om promotiemateriaal van ons uit te lenen.

 

 

Voorbeeld 1: Je organiseert een wafel verkoop, waarbij de leerlingen twee weken lang tijd hebben om deze wafels te verkopen. Voor jullie school komt het het beste uit om dit in november te doen. Eind november stort je de opbrengst op onze rekening.

 

Voorbeeld 2: Je organiseert een kunstwerken veiling. Elke maandag werken de kinderen een uurtje aan hun kunstwerk. In januari organiseren jullie de veiling.

 

Heb je nog vragen?

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden? Stuur dan een mailtje naar lothar@mediclowns.be en hij beantwoordt al je vragen zo snel mogelijk!

Mediclown Paillet viert feest
Mediclown feest versiering
waarom mc school worden
wat zijn prijzen en cadeaus
Praktisch tijdslijn
veel gestelde vragen
hoe word ik mc vh jaar
bottom of page